Care sunt motivele pentru care geamul auto suferă avarii? Și ce poți face să eviți avaria parbrizului

folder_openSfaturi utile

A avea un mijloc de transport cum ar fi o mașină îți oferă cumva un sens al libertății și al mobilității. O mașină te duce oriunde vrei, oricând vrei. Este un lucru pe care deja mulți dintre noi o luăm ca atare și acest lucru se evidențiază prin contrast atunci când a avea o mașină înseamnă și mentenanța acestuia. A avea o mașină înseamnă pe de altă parte și o responsabilitate, costuri, reparații, întreținere.

Atunci când se întâmplă ceva cu mașina pe care o deții, apare și un sentiment de frustrare. Acesta este valabil în general pentru orice problemă care vine cu posesia unui automobil, dar parcă un parbriz sau un geam auto avariat poate fi resimțit mai crud decât alte avarii.

Poate din cauza modului în care s-a întâmplat sau a apărut avaria. În multe cazuri, avaria unui geam auto poate veni în cel mai inoportun moment și de cele mai multe ori ai senzația că nu ar fi trebuit să se întâmple, dar totuși, se întâmplă pentru noi toți. Vorbind din experiența noastră de atelier de schimb parbrize, îți prezentăm cele mai frecvente cauze care te-ar putea ajuta să eviți deterioarea parbrizului.

Schimbări de temperatură

Cele mai multe cereri pentru montaj le avem pe timpul iernii și pe timpul verii. Acestea sunt anotimpurile în care se pot întâmpla cele mai bruște schimbări de temperatură la care geamul auto este expus. Una dintre cele mai banale motive pentru avaria unui parbriz pe timp de iarnă este turnarea apei fierbinți pe parbrizul înghețat. Pe timp de vară, una dintre cele mai frecvente motive este pornirea aerului condiționat la temperaturi foarte joase, mai ales atunci când mașina a stat mult timp expus la soare și geamul auto este foarte încălzit.

În orice caz, evitați aceste schimbări majore care pot fi expuse unui geam auto și asigurați-vă că incălziți sau dezghețați geamul auto progresiv.

Pietre

Un motiv pe care deja o știm prea bine cu toții probabil. Pietrele, pietrișul de pe carosabil sunt motivele pentru ciobituri, crăpături. Uneori aceste avarii pot fi reparate, alteori duc la compromiterea totală a parbrizului. Ce îți putem sugera este să eviți, pe cât poți, drumurile cu mult pietriș și de asemenea, să eviți să rămâi pentru prea mult timp în spatele unui autovehicul mai mare, cum ar fi un camion sau autobuz.

Coliziuni, accidente

Un alt motiv evident dar unul destul de des întâlnit. Ei bine, aici nu avem nici un alt sfat decât să fii atent în trafic și desigur, evită accidentele și coliziunile de orice fel. Pe de altă parte, una dintre rolurile importante ale parbrizului este elementul de siguranță pe care îl oferă, așa că mai bine un parbriz care trebuie înlocuit decât ceva mult mai grav.

Razele de soare

Este foarte puțin probabil, dar nu imposibil, ca razele de soare să inițieze o crăpătură. Însă razele de soare intense pot cauza răspândirea ciobiturilor și fisurilor. Asta deoarece soarele încălzește sticla și apare stresul termic. Sugestia noastră este să vă asigurați că parbrizul nu are nici un fel de avarie, oricât de mică ar fi acesta – fisuri, ciobituri, crăpături.

Vremea

Ca și o continuare pentru punctul 4, vremea extremă este un alt motiv, în special grindina sau vântul puternic care poate cauza impactul cu anumite obiecte. Când asemenea evenimente se întâmplă, crește și numărul comenzilor la atelierul nostru. Din păcate, aceste situații nu pot fi evitate și nu aveți altă soluție decât să schimbați geamul auto, dacă este cazul.

Un geam auto de calitate îndoielnică

Se întâmplă ca geamul auto să fie defect încă din faza de producere, dar probabilitatea acestui lucru este aproape de zero. De obicei defectele se identifică încă la producător și nici nu ajunge pe piață, dar dacă totuși un asemenea geam auto “scapă”, la Neoglass avem garanția geamului auto pentru o perioadă de 24 luni și garanția manoperei pentru o perioadă de 12 de luni.

Dar un geam auto de o calitate inferioară, mai ales una care nu este omologată, este un mare NU! Pe aceste geamuri pot apărea avarii fără nici un motiv serios și nu oferă siguranța minimă pe care un geam auto trebuie să garanteze.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă