Cauți ofertă pentru montaj parbriz? Iată ce anume ar trebui să iei în considerare!

folder_openSfaturi utile

O mașină nu se întreține singură și din când în când mai este nevoie de mentenanță, de reparații, de un schimb de geam auto, de un montaj de parbriz. Motive pentru a schimba parbrizul sunt destule: este pentru siguranța ta și a pasagerilor (o tot spunem aici pe blog și nu numai), protecția de praf, vânt, ploaie etc. În plus, nu ai cum să treci la inspecția tehnică periodică dacă ai parbrizul avariat. Asta doar primele trei motive (și cele mai importante probabil) care ne-au trecut prin cap.

Ei bine, ce faci când ai nevoie un parbriz nou, sau un geam lateral, sau o lunetă? Probabil cauți după ateliere de schimbat parbrize, service-uri de specialitate și ceri o ofertă de preț de la fiecare. Dacă ai deja aceste oferte în mână (vorba vine), cum alegi firma cu care vei schimba geamul auto? Noi am făcut o listă pentru tine pentru a-ți ușura decizia. O listă, care credem noi, conține cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte să alegi atelierul unde vei schimba parbrizul mașinii tale.

1. Preț: Cel mai ieftin nu înseamnă cel mai bun

Nimeni nu dorește să plătească mai mult decât este necesar, însă prețul corect are mai multe componente. De fapt următoarele puncte enumerate mai jos au legătură cu prețul final. Prețul este stabilit de tipul geamului auto, de calitatea geamului auto, de producătorul de geam auto, de experiența echipei și materialele folosite la schimbul de parbrize. Dar un lucru este clar și credem că asta se aplică și în alte aspecte – dacă este prea ieftin sau mult mai ieftin decât oriunde altundeva, poți fi sigur că vei avea de pierdut de fapt, la un moment dat. Desigur, economisești ceva bani pe termen scurt, dar cu siguranță vei pierde la calitate și probabil mai mulți bani pe termen lung. Dacă diferența dintre prețuri este prea mare de la un service la altul, întreabă măcar firma respectivă de ce este mai ieftin decât la concurență.

2. Calitatea și tipul geamului auto

În primul rând, ca și la piese auto, sunt geamuri auto originale și aftermarket. Adică geamuri auto OEM (Original Equipment Manufacturer) și OEE (Original Equipment Equivalent). Ambele oferă siguranță, ambele trebuiesc (și sunt!) omologate, ambele își îndeplinesc funcția. Diferența, nu mare, este rezistența sticlei și brand-ul producătorului. Tipul geamului auto. Sunt diferențe de preț pentru parbrize (cel mai des schimbate), lunete și geamuri laterale (schimbate rareori deoarece nu sunt atât de expuse precum parbrizele). Apoi, prețul unui parbriz diferă de tipul și modelul de autovehicul, de anul de fabricație al autovehiculului, de eventualele extra opțiuni (senzori, heads-up display, etc.).

3. Garanție – garanție producător și garanția manoperei

Verifică dacă oferta de preț conține și garanție. Garanție pentru parbriz/geamul auto și garanție manoperă. Verifică și termenii de aplicare ale acestor garanții. Dacă nu se oferă garanție, noi îți sugerăm să alegi un alt atelier de parbrize. La Neoglass oferim garanție de 24 luni pentru geamul auto și 12 luni pentru manoperă, de la data montării. În plus, oferim garanție extinsă, supuse unor termeni și condiții.

4. Experiența în domeniu

Cultura organizațională, părerile, reviziile clienților care oglindesc seriozitatea unui atelier, experiența și profesionalismul celui care montează geamul auto, calitatea materialelor folosite la schimb. Toate acestea contribuie la un preț corect, la ofertă raportată la preț-calitate.

5. Oferta de preț în sine să fie clară și concisă, fără costuri ascunse și preferabil în sau în format electronic

Dacă primești o ofertă în scris sau în format electronic, poți fi sigur că acesta nu va schimbat. Și dacă totuși primești un alt preț final la recepție decât la faza de estimare, ai o dovadă și anume oferta de preț. Nu excludem ofertarea prin telefon, dar trebuie să precizăm că ofertarea se face după ce se precizează tipul și modelul de autovehicul (cel mai ușor după seria de șasiu) și alte informații utile pentru a determina exact geamul auto potrivit. Dacă ceri o ofertă prin telefon, trebuie să știi că operatorul are nevoie de câteva minute să calculeze totalul pentru lucrarea solicitată.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă