Ce să întrebați înainte să vă schimbați/reparați parbrizul?

folder_openSfaturi utile
…sau luneta, sau geamul lateral. Sunt câteva lucruri esențiale pe care le găsiți pe blogul nostru atunci când aveți nevoie de un schimb sau reparație al geamului auto. Neoglass pune întotdeauna pe primul loc siguranța pasagerilor, așa cum ar trebui să o facă orice centru de parbriz profesionist.

Prețul este un aspect important atunci când alegem un serviciu dar nu este singurul lucru care trebuie luat în considerare, mai ales că prețul trebuie să reflecte calitatea materialelor folosite, montajul profesionist, geamul auto care trebuie să corespundă unor standarde bine definite – adică un serviciu complet, bine executat care asigură siguranța dumneavoastră și nu pune viața pasagerilor auto în pericol.

Dacă găsiți un service de gamuri auto care vă promite prețuri mici și nimic altceva atunci ar trebui să vă dea de gândit acest lucru. Poate nu știați, dar schimbul, reparația parbrizelor, geamurilor auto este o afacere care are nevoie de profit pentru a funcționa în continuare (ca orice altă afacere) iar dacă vi se oferă un preț foarte mic, cu mult sub prețul pieței, atunci probabil se câștigă altundeva, și anume la calitatea parbrizului/geamului auto, la manopera prost executată, la calitatea materialelor de slabă calitate ș.a.m.d.

Evident, nu recomandăm nici să plătiți foarte mult, adică să plătiți o sumă nejustificată. Tocmai, această sumă trebuie justificată și trebuie să fie un preț corect pentru toată lumea! De aceea, când vă gândiți care service de parbrize să alegeți, folosiți aceste întrebări pentru a decide:

1. ”Am nevoie de un schimb de parbriz sau ajunge doar să îmi repar parbrizul?”

Geamul auto trebuie schimbat dacă vizibilitatea este scăzută sau dacă are mai multe ciobituri respectiv crăpături. Dacă este vorba doar de o singură crăpătură de maxim 25-30 de milimetri, parbrizul trebuie doar reparat.

2. ”Cu ce geam auto veți înlocui parbrizul/geamul lateral/luneta avariată?”

Parbrizele sunt un element de siguranță al mașinii, de aceea acestea trebuie să fie omologate conform regulamentului EEC R 43, FMVSS – 205 USA (DOT 246) și testate/acreditate. Partenerii noștrii externi, sunt acreditați cu număr de identificare de origine industrială, de către toți producătorii din industria constructoare de mașini din lume.

3. ”Ce materiale se folosesc la schimbul parbrizelor?”

Pentru schimbul de parbrize se folosesc materiale cum ar fi adezivul, soluție de tip Primer și Activator, soluții de curățare. Noi, la Neoglass, folosim materiale de cea mai bună calitate cum ar fi Sika.

4. ”Personalul este calificat pentru asemenea lucrări? – schimb sau reparație parbriz?”

La schimbul sau repararea parbrizului sunt câteva standarde și câțiva pași esențiali de care trebuie ținut cont. Experiența și cunoașterea este un element important în acest domeniu.

5. ”Asigurarea CASCO îmi acoperă cheltuielile unui schimb de geam auto?”

Ideal este să găsiți un service care are convenții de colaborare și este agreată ca service partener de către societățile de asigurare din România. Neoglass colaborează cu toate societățile de asigurare din România: Allianz Țiriac Asigurări, Asirom, Omniasig, Generali Asigurări, Groupama Asigurări, Garanta Asigurări, Uniqa Asigurări, Carpatica Asigurări, Astra Asigurări, Euroins. Ba mai mult, ne ocupăm de procedurile birocratice și decontarea geamului auto.

Cel mai important lucru deci este să țineți seamă de raportul preț-calitate. Și cum se întâmplă de obicei, ceea ce este cel mai ieftin devine cel mai scump pe termen mediu și lung. Alegeți înțelept! 🙂

Related Posts

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă