Cum poate parbrizul să ajute la scăderea consumului de carburant?

folder_openInformații parbrize
Toți conducătorii ar trebui să știe că rolul primar al unui parbriz este siguranța – acesta este un element de suport foarte important pentru toată structura autovehiculului și are un rol în siguranța tuturor pasagerilor din mașină în caz de coliziune. În plus, parbrizul mașinilor ne apără de praf și razele UV ale soarelui. De menționat însă faptul că toate acestea sunt datorită parbrizului realizat din geam laminat! Imediat ne vom întoarce la aceste două elemente: razele soarelui și geam laminat!

Scăderea consumului de carburant înseamnă o eficientizare a modului în care mașina folosește această resursă la care sunt diferite metode: aerodinamica, greutatea mașinii, starea cauciucurilor sau factori tehnici care țin de funcționarea motorului. De fapt acestea ar fi cele mai cunoscute chestiuni legate de scăderea consumului. Foarte puțini știu însă că și parbrizul poate influența acest consum tot mai discutat în zilele noastre.

Dar cum poate parbrizul unui autovehicul să ajute la scăderea consumului de carburant?

Parbrizele de calitate sunt făcute din geam laminat, adică un geam cu mai multe straturi, rezistent, și în același timp mai ușor. Geamul laminat blochează razele solare UV. Testele au arătat că din cauza aceasta poate fi o diferență de 6-7 grade Celsius între temperature de afară și temperature din mașină. Deoarece aerul condiționat are un efect asupra consumului de carburant, cu ajutorul geamului laminat acest consum vă scădea deaorece sarcina aerului condiționat va fi mai mic.

Pe de altă parte, greutatea tot mai redusă a acestor parbrize contribuie la scăderea consumului de carburant. Și pe lângă toate acestea, parbrizul realizat din geam laminat ajută la scăderea semnificativă a zgomotului exterior pentru ca pasagerii să vorbească liniștit între ei.

Pentru a afla despre parbrizele pe care le avem în stoc, pentru schimb sau reparație de parbriz, vă invităm să ne contactați

Related Posts

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă