Cum să avem grijă de integritatea parbrizului pe timp de vară?

folder_openSfaturi utile

A venit vara, ce bine ne pare!

Este o vreme plăcută afară și evident, va fi din ce în ce mai cald. Dacă aveți o crăpătură sau ciobitură pe parbriz, vara nu îți va face nici o favoare în privința protejării parbrizului. De fapt, dacă nu este reparat în cel mai scurt timp posibil, soarele și căldura vor face ca o crăpătură sau ciobitură mică să se dezvolte până când acesta va fi imposibil de reparat și automat, parbrizul va trebui schimbat. Acesta înseamnă costuri mai mari. Este mult mai ieftin să vă reparați parbrizul decât să o schimbați. Iar cei care spun că se poate conduce și cu parbrizul avariat, au dreptate – nu este imposibil să conduci cu un parbriz avariat, dar este un pericol, deoarece un parbriz avariat nu este deloc sigur. Parbrizul este un element de siguranță foarte important în structura mașinilor. Dacă acesta este slăbit din cauza unor crăpături, nu va proteja pasagerii din mașină așa cum ar trebuie.

Revenind la subiect, se întâmplă să lăsăm mașina parcată mai multe zile, parbrizul fiind expus la soare și la căldura emanată de acesta. Dacă apare o crăpătură, este cel mai probabil că parbrizul a fost deja avariat, dar nu a fost vizibil. Căldura însă a extins avaria.

Un alt motiv pentru care poate apărea o crăpătură pe timp de vară este cauzat de sistemul de aer condiționat. La fel, dacă parbrizul este expus mai mult timp la căldură, după care se dă instant drumul la aer condiționat, parbrizul poate crăpa.

CIOBITURILE APAR DE OBICEI LA CONTACTUL UNUI OBIECT STRĂIN CU PARBRIZUL, DE CELE MAI MULTE ORI O PIETRICICĂ DE PE MARGINEA DRUMULUI. CRĂPĂTURILE ÎNSĂ POT APĂREA ȘI DIN ALTE MOTIVE, CUM AR FI CĂLDURĂ MARE SAU SCHIMBĂRI BRUȘTE DE TEMPERATURĂ.

Pentru a păstra parbrizul mașinii în condiții bune pe timp de vară, urmați sfaturile noastre:

– Verificați mai des parbrizul pentru avarii existente, mai ales după drumuri lungi și dacă ați constatat că parbrizul a fost lovit de un obiect străin (pietricică, obiecte tari de dimensiuni mici)

– Dacă mașina a stat mult la căldură, evitați să dați drumul instant la aerul condiționat, deoarece schimbările bruște de temperatură pot avaria geamul auto și astfel pot apărea crăpături.

– Dacă observați o crăpătură sau o ciobitură pe parbriz, nu ezitați să mergeți la un service profesionist de geamuri auto pentru a repara avaria. Este mult mai ieftin și mai ușor decât o schimbare ulterioară a parbrizului.

Neoglass Automotive se află pe piața importului și distribuției de parbrize de mai mult de 20 de ani. Schimbul de parbrize și repararea lor este meseria noastră, de aceea nu ezitați să ne contactați. Avem service de geamuri auto în Brașov, București, Sibiu și Suceava. Welcome to the world of glass!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă