Esențial: Lichid de parbriz – DIY sau fă-o chiar TU!

folder_openSfaturi utile

A venit primăvara și cu primăvara au apărut gâzele și insectele. Nu trebuie noi să vă povestim de urmele lăsate pe parbriz de insectele strivite și de murdărie. Asta înseamnă că aveți nevoie de un lichid de parbriz pentru a curăța murdăria provocată de gâze și nu numai: gaze de eșapament, praf etc. Muuuult lichid de parbriz. Mai ales dacă folosiți mașina zilnic sau dacă faceți drumuri lungi. Mulți kilometri înseamnă o cantitate enormă de lichid de parbriz folosit. Ceea ce poate fi un cost destul de însemnat. Dar pentru că la Neoglass avem mintea setată pe parbriz și cum să-i ajutăm cu sfaturi și idei utile pe clienții noștri, ne-am gândit să vă dăm o idee, o alternativă la lichidul de parbriz cumpărat: lichidul de parbriz pe care puteți să vi-l preparați singur. Nu v-am menționat că lichidul conține mai puține chimicale, deci este mai prietenos cu mediul.

Un mod simplu de a prepara lichid de parbriz: amestecați detergentul de vase cu apă (o zecime detergent și restul apă). Pentru sezonul mai rece (nu este cazul acum) adăugați alcool medicinal pentru ca lichidul să nu înghețe. O treime la cantitatea de apă folosită este de obicei îndeajuns, însă dacă este foarte frig, proporția poate crește la jumătate, 50 la sută amestec și 50 la sută alcool.

Oțetul în sine este un lichid de parbriz eficient. Curăță, îndepărtează grăsimea ba chiar protejează de petele de grăsime. Mixați oțet alb cu apă în proporții egale. Nimic mai simplu. Oțetul, precum lă,âia, sarea sau bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente naturale folosite des la curățenie. Plus, oțetul face ca geamurile și oglinzile să strălucească. Da, dar cum rămâne cu mirosul veți spune. Ei bine, nu ar trebuie să vă îngrijorați de miros, deoarece acesta dispare pe măsura ce se usucă și nu rămâne în aer prea mult timp.

Amidonul de porumb amestecat cu oțet este un lichid de parbriz eficient. Amidonul este ușor abraziv care ajută la curățarea murdăriei mai ”încăpățânate”. Amestecați patru lingurițe de amidon de porumb cu un pahar (aproximativ 200 mililitri) de oțet alb. Apoi adăugați aproximativ 400 mililitri de apă caldă și voila, aveți o soluție de curățat parbrizul poate mai eficient decăt cele chimice.

Încercă aceste metode! Este o alternativă benefică din toate punctele de vedere și în plus nu ai absolut nimic de pierdut. Dacă ai și tu o idee similară, imparte-i cu alții.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă