(Încă) 7 drumuri bine cunoscute, văzute #prinParbriz

folder_openNoutăți
1. Col de Turini – Franța

Col de Turini este un drum din Alpii francezi devenind foarte popular după ce s-au organizat etape de raliuri pentru mașini clasice. Col de Turini este și o etapă deja devenită legendară din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), mai exact din raliul Monte Carlo.

2. Pasul Furka – Elveția

Un nou drum din Alpi, de această data din Alpii elvețieni. Drumul a fost imortalizat într-o scenă din filmul James Bond – Goldfinger, într-o cursă de urmărire dintre un Aston Martin DB5 și un Ford Mustang.

3. Drumul Tianmen – China

11 kilometri de drum cu foarte multe curbe care duce până la vărful muntelui Tianmen. Un drum spectaculos dar poate la fel de periculos având foarte multe curbe în ac de păr. A fost construit în 8 ani, fiind început în 1998 și terminat în 2006.

4. The Great Ocean Road – Australia

Un drum bine cunoscut din sudul Australiei care seamănă cu Highway One din California, fiind construit în paralel cu malul oceanului. Drumul are în total 244 de kilometri, iar cei care traversează acest drum pot vedea păduri tropicale, formațiuni din pietre de calcar unice precum și balene în largul oceanului Indian.

5. Ruta 40 – Argentina

Un alt drum din emisfera sudică a lumii care este și una dintre cele mai lungi prezentate de noi. Drumul străbate Argentina din nord până în sud, fiind construit de-a lungul munților Anzi. Este una dintre cele mai lungi drumuri din lume având în total peste 5000 de kilometri. Iar faptul că drumul traversează Patagonia face ca Ruta 40 din Argentina să fie una dintre cele mai atractive drumuri de parcurs cel puțin o dată în viață.

6. Drumul scenic Parcul Național Zion – SUA

Parcul Național Zion este un parc național din statul Utah fiind traversat de un drum scenic extraordinar, care a atras foarte mulți turiști în aceasă minune a naturii. În mod curios, și drumul este ”asortat” cu mediul încojurător, asfaltul având o culoare maro. Este un drum scurt, dar care trebuie vizitat dacă aveți ocazia.

7. Trollstigen – Norvegia

Trollstigen este un drum îngust cu serpentine care vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buzele fiecărui șofer pasionat. În plus cascadele de pe marginea drumului aduc și un pic de dramatism și mister drumului Trollstigen. Drumul a fost construit timp de 8 ani și inaugurat în 1936 de regele Haakon al VII-lea. Drumul este deschis doar între lunile mai și septembrie sau octombrie.

Related Posts

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă