Anii 60 au adus o nouă abordare în fabricarea de parbrize. Siguranța a fost următorul pas în industria automotivă iar parbrizele trebuie să se conforme acestui lucru. Desigur, comfortul și designul nu au fost neglijate. În această perioadă de exemplu, s-au implementat unele reglementări și standarde care trebuiau respectate de producătorii de automobile, inclusiv la montarea parbrizului și la materialele (sticla) folosită.
Un alt fel de sticlă folosit pentru siguranța pasagerilor este „sticla temperată”, folosit mai ales în geamurile laterale. În caz de accident, acesta se sparge în bucățele rotunjite, astfel șansele ca pasagerii să fie răniți sunt foarte mici. În prezent, se folosește doar sticla laminată, cu un strat între sticlă care nu lasă ca parbrizul să se spargă în mii de bucăți; ține parbrizul într-o bucată, în caz de accident.
Parbrizele moderne sunt montate și lipite cu ajutorul uni adeziv puternic pe bază de poliuretan. În zilele noastre, parbrizele sunt un dispozitiv esențial de siguranță. Parbrizele și geamurile auto protejează și împotriva razelor soarelui. Diferiți senzori (de ploaie spre exemplu) pot fi folosite zilele noastre, opțional, la alegere.
Parbrizul este de fapt și un câmp vizual, de aceea rolul „geamului frontal” poate fi mai mare: pe acesta se pot afișa informații generale (kilometraj, motor) și suplimentare, dar esențiale pentru șofer (modul GPS). Astfel toată atenția se concentrează pe poziția de drum, orice vrei să afli se afișează în fața ochilor conducătorului auto. Acest trend deja se poate observa pe unele mărci, iar tendiința se dezvoltă cât mai mult. În viitorul apropiat, multe mașini vor avea parbrize mai „inteligente”.