Montaj parbrize

Etapa 1

Parbrizul vechi este îndepărtat cu atenție

Pasul 1

Se poziționează și se blochează mașina în poziția de lucru. Scaunele și aripile mașinii se protejează cu huse.

Se verifică vizual compatibilitatea parbrizului nou cu cel existent pe mașină.

Pasul 2

Parbrizul nou se așează pe masa de montaj și se curăță atât la interior cât și exterior; se verifică vizual dacă parbrizul prezintă zgârieturi, exfolieri sau alte defecte de fabricație.

Pasul 3

Se demontează ștergătoarele și grila de sub parbriz, se îndepărtează cu grijă ornamentele exterioare și interioare, oglinda retrovizoare, iar zona de sub ornamente se curăță cu o lavetă/pensulă.

Pasul 4

Din interiorul mașinii, se introduce o sârmă pentru tăiat poliuretanul, prin stratul de poliuretan care lipește parbrizul de caroserie. Fără să se atingă geamul, caroseria sau elementele din interiorul mașinii, poliuretanul se taie, trăgând alternativ de capetele sârmei.

Pasul 5

Operațiunea se desfașoară pe întreg perimetrul parbrizului, până la desprinderea totală.
Parbrizul vechi se îndepărtează cu ajutorul ventuzelor.

Etapa 2

Este pregătit cadrul pentru montarea noului parbriz

Pasul 1

Se curăță adezivul rămas pe o adâncime de 1-2 mm, pentru a asigura o bază netedă și curată pentru aplicarea noului adeziv. Grosimea stratului de poliuretan trebuie să fie uniformă pe toată lungimea flanșei de așezare.

Pasul 2

Pentru a asigura o fixare optimă, parbrizul trebuie testat înainte de a activa suprafața de lipire: parbrizul nou se ridică cu ajutorul ventuzelor și se poziționează pe caroserie. Parbrizul se reașează pe masa de lucru, cu partea interioară în sus.

Pasul 3

Se retușează orice deteriorare a vopselei datorată îndepărtării vechiului geam, utilizând o vopsea cu uscare rapidă de aceeași culoare cu cea a caroseriei. Pregătirea parbrizului, se face curățând suprafața de lipire cu acoperire ceramică cu un pămătuf umezit soluție activatoare

Etapa 3

Se finalizează montajul noului parbriz

Pasul 1

Se decupează șprițul astfel încât incizia laterală să fie egală cu înălțimea flanșei + 2 mm. Se decupează capătul pachetului de adeziv și se introduce în pistolul aplicator cu partea decupată în sus. Șprițul se montează în capătul pistolului. Se aplică un cordon triunghiular de adeziv pentru parbrize pe flanșa caroseriei, folosind șprițul decupat.

Pasul 2

Folosind ventuzele, parbrizul se așează pe caroserie, având grijă să fie centrat. Se presează ușor și uniform parbrizul pe toată suprafața, pentru a asigura o așezare corectă și se montează ornamentele exterioare; se asigură parbrizul în poziția corectă cu ajutorul benzilor adezive.

Pasul 3

Mașina se lasă nemișcată timp de 30 minute (la 5°C / 50% umiditate relativă) pentru întărirea adezivului, cu geamurile laterale coborâte. Se îndepărtează surplusul de adeziv cu ajutorul cuțitului special și se montează ornamentele interioare, oglinda, ștergătoarele și grila.

Schimbi parbrizul pe asigurare?

Te ajutăm cu plăcere. Ne ocupăm de montaj și birocrație, iar tu îți schimbi parbrizul fără dureri de cap. Decontăm întreg procesul direct cu asiguratorii.

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă