Nu lăsa parbrizul mașinii tale nereparat pe timp de iarnă

folder_openSfaturi utile

Reparația crăpăturilor este importantă indiferent de sezon. Pietricele zburătoare, balast și diferitele obiecte zburătoare care vă afectează parbrizul sunt deja știri proaste pe timp de vară. Dacă adăugăm temperaturile joase, gheața și vizibilitatea scăzută putem spune că aceste avarii ale geamurilor auto sunt și mai periculoase în perioada iernii.

CÂND ESTE NECESARĂ REPARAȚIA ACESTOR CIOBITURI?

Crăpăturile și ciobiturile care au de la 3-5 mm până la 20-25 mm, pot fi reparate în condiții de siguranță și cu costuri minime. Costuri minime, adică nu este necesar să fie schimbat parbrizul, acesta poate fi reparat cu ajutorul rășinii speciale. Cu atât mai important este ca iarna să fie reparate aceste parbrize în timp util. În această perioadă rece spărturile se dezvoltă mult mai repede din cauza temperaturilor joase, al înghețului și al umezelii.

DE CE ESTE NECESARĂ REPARAȚIA PARBRIZELOR?

Noi am mai discutat despre această chestiune, nu doar o dată, de aceea vom face un rezumat cu motivele pentru care vă sugerăm să reparați avariile geamului auto cât mai repede. În plus, vom lua în considerare și faptul că este iarnă, deci motivele sunt mult mai urgente!

• Conducând un parbriz cu o ciobitură pe timp de iarnă este și mai periculos din cauza vânturilor puternice și pietricelelor (care știm cu toții, sunt mai multe pe carosabil) – mai multe ciobituri sau crăpături duc la compromiterea totală a parbrizului.

• Umezeala mare face ca apa să intre în aceste crăpături, astfel când temperaturile scad sub zero grade celsius, acesta îngheață și va extinde avaria. Presiunea pe geamul auto crește până când nu va putea fi reparabil.

• Pe de altă parte, când se va face dezumidificarea sau dezghețarea parbrizului, presiunea pe geam va fi și mai mare pe un parbriz avariat. Într-o altă postare v-am spus că din cauza schimbărilor de temperatură bruște pot apărea crăpături pe geam. Pe un parbriz deja defect acesta poate avea un efect și mai costisitor.

A venit iarna și cu toții știm că în acest anotimp parbrizul mașinii este mult mai expus la ciobituri și crăpături. Vă recomandăm de aceea să urmați sfatul nostru și să reparați aceste avarii pentru a nu compromite în totalitate parbrizul. Apelați la un centru de parbrize care se ocupă cu așa ceva, care au experiență în domeniu. Știm că există kit-uri pentru repararea parbrizului însă noi nu vă recomandăm să folosiți acesta doar dacă sunteți calificați să faceți o astfel de operațiune. Cel mai des se întâmplă că se pune prea multă rășină, ceea ce face mai mult rău decât bine. Noi vă așteptăm la noi pentru orice probleme legate de parbriz. Neoglass – Welcome to the world of glass.

Related Posts

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă