Parbriz aburit? Te învățăm noi un truc. Sau două.

folder_openSfaturi utile

Deși conform calendarului este primăvară din plin, când te uiți afară pe geam ai zice că este toamnă. Vremea este capricioasă și este destul de frig. Iar neplăceri pot apărea atunci când parbrizul tău se aburește din cauza umidității. Parbriz aburit înseamnă vizibilitate redusă și automat un risc mai mare de accident.

În cazul în care nu ai un parbriz cu încălzire în geam, avem noi o soluție pentru tine. Foarte probabil trebuie să îți schimbi filtrul de habitaclu. Mai întăi verifică însă dacă pătrunde undeva umezeală în mașină. Verifică etanșeitatea interiorului, ușile, geamurile auto, luneta.  

Dacă ai verificat peste tot și nu ai găsit nici un loc pe unde ar putea pătrunde umezeala, atunci schimbă acest filtru de care vorbeam, filtrul de habitaclu sau filtrul de polen, cu unul nou. Acest filtru asigură un flux de aer suficient de puternic încăt îndepărtează umezeala din mașină. Alege un filtru cu carbon activ, acesta neutralizănd praful și poluanții din aer.

Desigur nu trebuie să vă spunem că există un buton magic pentru încălzire sau dezaburire. Dar poate că nu ați știut că dacă acesta este pus pe ”recirculare aer” atunci acesta nu va ajuta cu absolut nimic. Aerul trebuie să fie aer proaspăt, adică să vină de dinafară. De aceea filtrul este foarte important!

Dacă totuși persistă această umezeală, alege să mergi la un service de geamuri auto. Ei vor verifica dacă parbrizul este montat corect, dacă geamurile și luneta sunt fixate etanș de caroserie. Dacă se observă vreo problemă, parbrizul sau geamul auto este reparat. Nu necesită mult timp, doar o echipă profesionistă și materiale de calitate. Asta ca să nu o mai pățești din nou!

Dacă ai nevoie de ajutor în privința parbrizului tău, nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență de peste 10 ani în importul, distribuția, montajul și reparația parbrizelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă