Riscurile conducerii pe timp de vară de care trebuie să ții cont

folder_openSfaturi utile

Iarna nu-i ca vara, spunea cândva un personaj, probabil cu toții cunoaștem cine. Evident, dar totuși atât de adevărat. Este vară în toată regula și ne bucurăm de vreme, de zilele de vacanță, de drumul pe care o facem până la destinație cu mașina. Condițiile de conducere periculoase sunt asociate mai ales cu perioada de iarnă, însă sunt anumite riscuri de care trebuie să ținem cont atunci când conducem vara.

Am pregătit o listă pentru tine de care să ții cont atunci când te pui la volan într-o zi de vară ca să fii pregătit de riscurile care pot apărea pe drum.

Gropi

După perioada de iarnă, ploile de primăvară și schimbările de temperatură, apar și gropile, după cum bine știm. Acestea reprezintă un pericol pentru integritatea mașinii, inclusiv pentru integritatea parbrizului, care dacă este avariat, va suferi alte șocuri care pot scădea rezistența geamului auto. Asigură-te că geamurile auto nu sunt avariate și dacă sunt, schimbă-le cât mai repede.

Soarele strălucitor

Soarele care bate direct în ochi este un alt factor de risc pentru conducătorii auto. Un parbriz cu multe zgârieturi de suprafață poate intensifica sentimentul de orbire. De asemenea, asigură-te că parbrizul este curat tot timpul, să ai lichid de parbriz tot timpul la dispoziție și de asemenea ștergătoare de parbriz eficiente. Un parbriz cu multe zgârieturi trebuie schimbat pentru a avea o vizibilitate mult mai bună atunci când conduci vara, indiferent că soarele strălucește sau este noapte.

Pietrele, criblura de pe marginea șoselelor și drumurilor

Cel mai mare motiv pentru apariția ciobiturilor și crăpăturilor pe parbriz în timpul perioadei de vară sunt pietrele de pe carosabil. Acestea sunt proiectate în aer de mașinile care trec cu viteză și sunt adevărate proiectile care reprezintă un risc și pot provoca avarii pe parbriz. Unele crăpături și ciobituri pot fi reparate, dar dacă acestea sunt mai mari, parbrizul trebuie schimbat.

Traficul de vară

Vremea bună, perioada de vacanță aduce mai multe mașini pe șosele. Riscul de accidente poate fi mai mare. Nu uita, și tu trebuie să fii atent la ceilalți participanți în trafic, nu te poți baza pe faptul că toată lumea conduce prudent, în condiții de siguranță.

Furtunile, grindina

Condusul pe timp de ploaie scade vizibilitatea. Trebuie condus cu precauție, drumul poate fi alunecos în anumite situații iar viteza de deplasare trebuie să fie adecvată. Din nou, asigură-te că ai ștergătoare de parbriz eficiente. Grindina poate provoca avarii pe toată suprafața mașinii și de asemenea, pe parbriz. Sunt cazuri în care grindina a spart geamul auto și trebuia schimbat. Apelează la profesioniști în domeniu. Am scris pentru tine un articol în această privință – ce anume să iei în considerare atunci cânt cauți o ofertă de montaj parbriz.

Căruțe, mașini agricole

Perioada de vară este și perioada de vărf în agricultură. Numărul mașinilor agricole și a căruțelor crește după cum bine știm, acesta fiind un alt risc de luat în considerare. Fiți atenți mai ales când se înserează și seara, deoarece, din nefericire, nu toate vehiculele de acest fel sunt iluminate corect sau chiar deloc

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă