Nu forța ușile, pentru că se pot rupe chederele. Ai trei soluții: să folosești un spray special pentru dezghețare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt.
Toarnă lichidul și așteaptă să-și facă efectul. Atenție, nu folosi apă fierbinte, se pot sparge geamurile ori poate sări vopseaua! Ai intrat în mașină. Acum pornește motorul și dă drumul la încălzire. Atenție, dacă ai senzor de ploaie, dezactivează- l, altfel s-ar putea să pornească ștergătoarele, iar dacă sunt înghețate, se vor deteriora foarte ușor (pentru a evita inghețarea lor, lasă-le ridicate sau scoate-le peste noapte).
Dezgheață parbrizul tot cu spray special sau lichid de parbriz. Când gheața începe să se înmoaie, indepărteaz-o cu racleta. Atenție, nu utiliza racleta și pentru caroserie – se poate zgâria vopseaua. Ca să nu mai inghețe parbrizul, folosește folia specială – gheața se va forma deasupra ei, iar parbrizul va rămâne curat.
O soluție mai comodă, dar și mai costisitoare (între 300 si 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poți începe dezghețarea mașinii în timp ce ești în casă și fără să deschizi ușa autoturismului.