Un nou tip de parbriz, mai rezistent

folder_openNoutăți
Parbrizele mașinilor sunt un element de siguranță care protejează pasagerii de diferite obiecte din exterior și care asigură o structură rezistentă pentru caroseria autovehiculelor. Fiind folosit în industria automotivă de peste 100 de ani, parbrizele au evoluat mult în tot acest timp. Parbrizele sunt mult mai rezistente, pot avea diferite funcționalități, cum ar fi extraopțiunea de încălzire a parbrizului, senzor de ploaie sau HUD (Heads Up Display), adică diferite informații esențiale pentru șofer, proeictate direct pe parbriz.

Cei de la Corning au venit cu un nou model de parbriz auto, mai rezistent și în același timp mai ușor. Parbrizul a fost construit cu o sticlă numită Gorilla Glass, aceeași tehnologie care este folosită la ecranul telefoanelor smart. După cum spuneam, o sticlă subțire, foarte rezistentă și ușoară ajunsă la a patra generație, folosită mai ales de cei de la Apple dar și de alți producători de smartphone-uri și dispositive mobile.

Ei bine mulțumită unei colaborări între Corning și Ford a fost realizat și primul parbriz folosind tehnologia Gorilla Glass. Acest lucru a fost dezvăluit în decembrie, anul trecut, și va fi folosit în primă fază la noul supermodel al producătorului nord-american: Ford GT.

La fabricarea noului GT s-a ținut cont de o mașină mai ușoară, astfel caroseria va fi realizată din fibră de carbon și va fi folosit acest parbriz inovativ, ușor, rezistent. Un parbriz hibrid, care va avea 3 staturi printer care și un strat de sticlă Gorilla Glass. Rezultatele sunt extraordinare. Noul parbriz a scăzut greutatea mașinii cu aproximativ 6 kilograme, fiind de 5 ori mai rezistent decât parbrizele deja clasice. În plus cei de la Corning și Ford spun că avantajul este vizibil și cu ochiul, fiind o sticlă mai clară din punct de vedere optic.

Un parbriz hibrid mai ușor cu 30 la sută, și între 25 și 50 la sută mai subțire, ultrarezistent, este o inovație care ne place foarte mult. Ca și multe alte tehnologii, în momentul de față costurile sunt mari pentru a produce un astfel de geam auto, dar cei de la Ford doresc ca în viitor să implementeze acest tip de parbriz și în modelele lor mai ieftine. Noi de abia așteptăm. Până atunci vă invităm să vizionați imaginile de mai jos ca să vedeți ce înseamnă această tehnologie inovatoare în domeniul parbrizelor și geamurilor auto.

Tags: , ,

Related Posts

Meniu
× Disponibil între 08:00 și 17:00 Disponibil începând de DuminicăLuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătă